Ambasadorii Franței, Spaniei și Suediei în Republica Moldova în vizită la Mănăstirea Hîncu

În ziua de sîmbătă, 11 iunie 2016Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, la reședința sa de la mănăstirea Hîncu, a avut o întrevedere cu mai mulți diplomați însoțiți de Dna Natalia GHERMAN.

   Printre distinșii diplomați sunt de menționat: Ambasadorul Franței în Republica Moldova, Excelenţa Sa Domnul Pascal VAGOGNE, Ambasadorul Extraordinar și Plenipontețiar al Regatului Spaniei în Republica Moldova, H.E.Mr. Ramiro Fernandez BACHILLER și Ambasadorul Extraordinar și Plenipontețiar al Regatului Suediei în Republica Moldova, Mrs. Signe BURGSTALLER.

Oaspeţii au fost întâmpinaţi călduros de Preasfinţia Sa PETRU  şi  stareţa Mănăstirii sus menţionate Egumena Parascheva (CAZACU), după care le-au făcut cunoştinţă cu Complexul arhitectural al Mănăstirii, aceştia mirându-se de construcţiile şi lucrările care se petrec în această mănstire.

În timpul întrevederii, oaspeţii au dorit să cunoască diverse aspecte ale activităţii pastorale, sociale şi educaţionale a Bisericii Ortodoxe din Moldova şi care sunt relaţiile interbisericeşti cu alte confesiuni creştine.

Ierarhul, le-a mulţumit oaspeţilor pentru vizita lor iar Dna Natalia GHERMAN, a fost decorată de către Chiriarh, cu Distincția Eparhială „Icoana Maicii Domnului de la Hîrbovăț” pentru strînsa colaborare cu Episcopia noastră în special cu Casa de Copii „Preafericitul Iosif” care se află sub oblăduirea Stăpînului nostru.