Hramul Catedralei Episcopale ,,Sf. Ap. Petru și Pavel”

Marţi, 12 iulie 2016, mănăstirea ,,Cuvioasa Parascheva” Hîncu sărbătorește Hramul Catedralei Episcopale ,,Sf. Ap. Petru și Pavel” de pe teritoriul mănăstirii.

    În dimineața zilei Duhovnicul Mănăstirii, Arhimandritul PAVEL (Tabacari) împreună cu slujitorii Sfintei Mănăstiri a oficiat Sfînta și Dumnezeiasca Liturghie în această Catedrala cu hramul Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

    În anul 2000 la data de 27 octombrie, cînd sfînta mănăstire își sărbătorește ocrotitorul ceresc, ,,Cuvioasa Parascheva” cu stăruința Presfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni și a maicii starețe, Egumena PARASCHEVA (Cazacu), a fost pusă prima piatră de temelie a Catedralei ,,Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de către Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și a întregii Moldove.

  Catedrala are două niveluri, altarul primului nivel poartă hramul în cinstea ,,Sfîntului Marelui Mucenic Pantelimon” iar la al doilea nivel sunt 3 altare: în cinstea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în cinstea Sfîntului Ierarh Vasile cel Mare și în cinstea icoanei Maicii Domnului, făcătoare de minuni ,,Potolește Întristările Noastre”.