Sărbătoarea Schimbarea la Faţă a Domnului, la Mănăstirea Hîncu

Biserica Ortodoxă sărbătorește la 6/19 august Schimbarea la Față a Domnului. Această sărbătoare rememorează momentul schimbării minunate la față a Domnului, în Muntele Taborului, în fața ucenicilor Săi, Petru, Ioan și Iacov.

La Catedrala Patriarhală, cu prilejul acestei sărbători, s-au săvârșit două Sfintei Liturghii – una la miezul nopții în biserica cu hramul Sf. Cuv Parascheva și a doua la primele ore ale dimineții în Catedrala Sf. Apostoli Petru și Pavel.

După citirea Pericopei Evanghelice, pelerinii prezenţi au ascultat un cuvânt duhovnicesc și de învăţătură.

Sărbătoarea Schimbării la Faţă a Mântuitorului Iisus Hristos arată legătura dintre suferinţa lui Hristos pe cruce şi slava Învierii Sale. Schimbarea la Faţă a Domnului ne arată legătura dintre Slava Învierii lui Hristos şi Slava celei de-a doua veniri a Lui, la sfârşitul lumii când va judeca vii şi morţii a cărui Împărăţie nu va avea sfârşit. Și nu în ultimul rând Sărbătoarea Schimbării la faţă a Domnului ne arată că destinaţia ultimă a omului nu este mormântul, ci este viaţa veşnică în Slava Împărăţiei Cerurilor”.

La finalul Sfintei Liturghii a fost binecuvântată pârga roadelor câmpului, strugurii, în semn de recunoştinţă adusă lui Dumnezeu care dăruieşte oamenilor darurile Sale, daruri care se obţin prin binecuvântarea lui Dumnezeu.